OPKNAPBEURT BREMAKKER GEEFT PRACHTIG RESULTAAT

Gezamenlijke aanpak in Rijsbergen heeft geleid tot een prachtig resultaat: de opknapbeurt van De Bremakker. Dorpsraad Rijsbergen, woningcorporatie Thuisvester, de gemeente Zundert en de bewoners zelf, hebben de handen ineen geslagen om de buurt op te knappen. De nadruk bij dit project lag op vergroening en het klimaat robuuster maken van de buurt.

Woensdag 27 maart werd het project afgerond met het aanplanten van groen door bewoners en wethouder Ellie Kools. Bij het verduurzamen van de buurt speelden de bewoners een cruciale rol. Zij kwamen in 2021 met het initiatief om via het Uitdaagrecht van de gemeente het groen in hun buurt over te nemen voor beheer en onderhoud.

Woningcorporatie Thuisvester is enthousiast aangehaakt met verduurzamen van een aantal huurwoningen. Naast het aanbrengen van zonnepanelen, zijn regenpijpen afgekoppeld en zijn in voortuinen vele vierkante meters tegels vervangen door beplanting. De Bremakker is beter bewapend tegen klimaatverandering. Het resultaat mag er zijn, de buurt is verduurzaamd en beter bestand tegen klimaatverandering.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…