OUD GASTEL IS EEN MIN-BOSJE RIJKER.

Op het grasveld aan de Dragon is deze week een mini-bosje aangelegd ter grootte van een tennisbaan. Het mini-bosje is aangeplant met meer dan 25 jonge, inheemse bomen en struiken. Wethouder Jan Mollen: “Het mini-bosje ziet er niet alleen heel leuk uit. Ook heeft het een belangrijke functie. Het mini-bosje draagt bij aan de biodiversiteit, brengt natuur dichtbij huis, heeft een educatieve waarde.
(1/3)
Het mini-bosje is ook goed voor de waterbergingscapaciteit en luchtkwaliteit. Het is een prachtig initiatief dat we in samenwerking met leerlingen van basisscholen TaLente en De Linde hebben gerealiseerd. Het ontwerp van de grasweide is tot stand gekomen door samenwerking met Stichting Groen Ontmoet, Samenstichting Oud Gastel, basisschool TaLente, basisschool De Linde en Stichting Groenhuysen.
(2/3)
Ook de leerlingen van de basisscholen en de bewoners van Blankershof hebben hierover meegedacht. Deze week plant de gemeente het mini-bosje aan met meer dan 25 jonge, inheemse bomen en struiken, ook worden bloembollen op de grasweide geplant. Zo wordt een mooie verbinding gelegd tussen de bewoners en de leerlingen.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…