OUDEREN MISSEN INFORMATIEPUNT EN HULP

Het aantal kwetsbare ouderen neemt de komende jaren fors toe, terwijl het tekort aan zorgpersoneel steeds nijpender wordt. Om dit probleem aan te pakken werken negentien organisaties in de regio West-Brabant West samen in het project ‘Grip op Kwetsbaarheid’. Naast onderlinge overleggen zijn ook tijdens vier bijeenkomsten gesprekken gevoerd met ouderen zelf. Want hoe kijken zij aan tegen het oud worden, wat doen zij om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen en hoe kunnen de organisaties hierbij helpen?

Bij het benaderen van ouderen heeft Zorgbelang gebruik gemaakt van het Bravis panel. Deze groep betrokkenen denkt mee met het Bravis ziekenhuis.

Uit de gesprekken bleek dat mensen vooral een informatiepunt missen. Iemand weet niets van zorg, maar krijgt er ineens mee te maken. Waar moet hij dan zijn. Juist op het moment dat je zorg nodig hebt, moet het makkelijk te vinden zijn. Het moet voor de gezamenlijke organisaties toch mogelijk zijn om, het liefst in elke gemeente, een plek te creëren waar mensen met hun vragen terecht kunnen.

Het uiteindelijke doel is uitstel, en voorkomen van (zwaardere) zorg en ondersteuning. En dit tijdig en op het juiste moment bieden.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…