OUDERS HOUDEN KIND VAKER THUIS VAN SCHOOL

Ouders houden hun kind steeds vaker thuis van school, waardoor toezicht op onderwijs ontbreekt. Dit blijkt uit onderzoek van tv-programma Argos. Leerplichtambtenaren maken zich daar zorgen over. Voor ieder kind in ons land geldt tot de leeftijd van 16 jaar leerplicht. Het is voor ouders onder bepaalde voorwaarden mogelijk vrijstelling te krijgen van leerplicht op basis van geloof of denkrichting.

Zij kunnen hun kind dan onderwijs in de thuisomgeving bieden, zo is de bedoeling. Deze route wordt steeds populairder. Het aantal kinderen met vrijstelling van leerplicht is de afgelopen jaren flink toegenomen. Deze toename zit bij ouders die aangeven holistisch of christelijk te zijn, en op die basis geen school kunnen vinden in de directe omgeving die bij hun levensovertuiging past.

Het Openbaar Ministerie laat Argos weten dat ouders een beroep op deze vrijstelling moeten toelichten en concreet moeten maken. Ze brengt regelmatig zaken naar de rechter op basis van de aangescherpte uitgangspunten. Minister Wiersma van Onderwijs noemt de toename van kinderen met thuisonderwijs ‘ongemakkelijk’, en vindt het belangrijk dat er regels worden gesteld aan thuisonderwijs.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
16:29 Hitladder Top 20 with Nieuw in de Hitladder Top 20 (00:03)

Now on air:

with

Next on air:
16:33 Wipe Outs with Aan De Rand Van Het Groene Woud (03:30)
16:36 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 3 kort (00:05)
16:36 Vrolijke Vagebonden with Sophietje (03:13)

Laden...

Laden

Laden…