PATIËNT AMPHIA NA STAMCELTRANSPLANTATIE NAAR HUIS

In het Amphia ziekenhuis kunnen patiënten die een autologe stamceltransplantatie hebben ondergaan voortaan thuis veilig herstellen. Amphia is het eerste ziekenhuis in de regio die deze zorg aanbiedt. Wanneer patiënten met de ziekte van Kahler (multipel myeloom) in aanmerking komen voor een autologe stamceltransplantatie krijgen zij een intensieve behandeling in het Erasmus MC.

Patiënten zijn in de eerste periode na de stamceltransplantatie erg gevoelig voor infecties. Na hun transplantatie in het Erasmus MC werden ze daarom de dag erna per ambulance overgebracht naar Amphia. Hier werden zij voorheen twee weken in een isolatiekamer opgenomen gezien de kans op complicaties. Sinds kort hoeft dit niet meer. Patiënten komen drie keer in de week op controle in Amphia.

Daarna kunnen zij, als alles goed is, weer naar huis. Indien uit de controle blijkt dat het niet goed gaat, dan wordt de patiënt alsnog opgenomen. Thuis herstellen draagt niet alleen mentaal maar ook fysiek bij aan het herstel. Patiënten hebben in hun eigen huis meer bewegingsvrijheid. Wanneer zij naar Amphia komen dragen zij voor hun eigen veiligheid een mondkapje.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…