PETER JANSEN TE GAST BIJ “DE SENIOREN EXPRESS”

Donderdagochtend 5 oktober was Peter Jansen te gast in de studio om te vertellen over zijn nieuwe passie: “De Heimolen”. Peter die vol vuur zijn baan als hovenier in zijn eigen hoveniersbedrijf uitvoerde, vertelde dat hij samen met een goede vriend en enkele vrijwilligers deze molen draaiende houdt.

Om zich verder te verdiepen in het werken in- en met een molen is Peter een cursus gaan volgen om volleerd molenaar te worden. Hij is heel gemotiveerd om de molen zo goed mogelijk te laten draaien. Een molen die stilstaat is geen gezicht en slijt erger dan een molen die draait. Op de vraag wat er wordt gemalen antwoord Peter; “wij malen tarwe, spelt, boekweit, eigenlijk alle soorten granen”.

Afhankelijk van de zeef wordt het dan bloem/meel of eventueel volkoren als er niet gezeefd wordt. De molen is iedere donderdag open voor bezoek. Ook kan men er de gemalen producten kopen samen met andere biologische streekproducten van b.v. een hobby imker. Uitdrukkelijk vertelt Peter dat dit alles geen winstoogmerk heeft, maar hij hoopt de onderhoudskosten van de opbrengsten te kunnen betalen.

Ad Nouws, Peter Jansen en Leo Valentijn.

foto’s: Jo Heeren

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Dana Winner - Westenwind

Laden...

Laden

Laden…