PETITIE ROEPT OP STOPZETTING IMPORT KIPPENVLEES

Nepluvi heeft een nieuwe petitie ingediend om de import van kip van buiten de Europese Unie te stoppen. De petitie benadrukt het belang van het behoud van kwaliteit en controle over het kippenvlees op de Nederlandse markt, aangezien geïmporteerd vlees uit landen als Oekraïne, China en Thailand niet voldoet aan de hoge Nederlandse standaarden.

Nederlandse consumenten hebben recht op duidelijkheid over de herkomst van hun voedsel en moeten kunnen vertrouwen op hoge kwaliteitsnormen. Recent onderzoek van de Rabobank toont een forse groei in de import van pluimveevlees uit landen buiten de EU, vooral uit Oekraïne, China en Thailand, wat de noodzaak van de petitie onderstreept.

Volgens de Rabobank is Nederland een van de grootste importeurs van buitenlands pluimveevlees in de EU, met een verdubbeling van de import uit Oekraïne. Dit benadrukt de urgentie de Nederlandse markt te beschermen tegen slecht gecontroleerd kippenvlees. De petitie roept op tot versterking van controlemechanismen en meer transparantie. Kijk op: https://stopgoedkopeimportkip.petities.nl/

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

dinsdag 25 juni 2024

Last on air:
08:19 Queen with Fat Bottomed Girls (03:08)
08:22 J-Jingle with Sweeper werk auto thuis altijd nieuws altijd muziek 2 (00:14)
08:22 Saco & Liz Beekman with You Cannot Have It All (02:01)

Now on air:

Imca Marina with Viva Espana

Next on air:
08:28 Gert Timmerman with Brandend Zand (03:22)
08:31 Ria de Schutter with info Summer games Rucphen L. 08072024 (00:47)
08:32 Gebroeders Ko with Met De Neus Omhoog (02:58)

Laden...

Laden

Laden…