PLANTJES TUSSEN DE STENEN.

Het is voor een heleboel mensen een jaarlijks gevecht om wilde plantjes tussen de stenen te verwijderen. Heel soms gebeurt dit handmatig, maar meestal met giftige middelen. Na enige tijd keren de plantjes weer terug. De reden hiervoor is dat er miljoenen zaadjes van deze plantjes in een wijk aanwezig zijn. Ze worden zonder te weten onder onze schoenen, door banden van fietsen, auto’s en de wind verspreid.

Het op een bepaalde manier schoon maken van de voegen tussen de stenen is ideaal voor de zaadjes om daar te ontkiemen. Voor diegene die heeft opgelet heeft kunnen zien dat waar mossen in de voegen tussen de stenen groeien daar nauwelijks andere plantjes groeien. Mossen geven ons net als de andere plantjes zuurstof, nemen fijnstof en Co2 op. Mossen verankeren zich in de voegen en halen hun voedsel uit de lucht.

Volgens mij gaat het in het leven ook om, om van dingen vooral de schoonheid in te zien. Van gifsoorten blijven nadat het water is verdampt droge deeltjes achter op de verharding en komen terecht onder onze schoenen. Maar ook onder de pootjes van honden en katten. De chemische middelen komen uiteindelijk in het oppervlaktewater.
Wij zouden eens na kunnen denken over groene tegels in plaats van gele, grijze of witte.
Bron: Mans de Jong.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
16:05 Hitladder Top 20 with Nummer 10 (00:02)
16:05 Frank Verkooyen with Vergeef Me (02:59)

Now on air:

with

Next on air:
16:12 Mart Hoogkamer with Doe Mij 'N Rondje (03:08)
16:15 Searchers with Take Me For What I'm Worth (02:36)
16:18 Wipe Outs with Aan De Rand Van Het Groene Woud (03:30)

Laden...

Laden

Laden…