POLITIE HAALT DUITSE HUURAUTO’S VAN DE WEG 

De politie West-Brabant heeft in de afgelopen weken meerdere Duitse huurauto’s van de weg gehaald. Ze zegt dat het ongeval in Oud Gastel niet de aanleiding is voor de inbeslagname.

,,Duitse huurauto’s hadden al ver voor het ongeluk in Oud Gastel onze aandacht”, aldus politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. ,,Het is een bekende methode waarmee criminelen onder de radar proberen te blijven.”

Volgens burgemeesters uit West-Brabant scheuren jonge mannen in Duitse huurauto’s vaak met enorme snelheden over de wegen. Daarbij veroorzaken ze onveilige situaties.

De Halderbergse burgemeester Bernd Roks liet de gemeenteraad onlangs weten dat er hard wordt opgetreden om dit probleem onder controle te krijgen. En ondanks het feit dat de politie het aantal in beslag genomen auto’s niet wil duiden, sprak de burgemeester van zes wagens. ,,Dit geeft aan dat we er bovenop zitten, want ook de politie is dit een doorn in het oog”, zei Roks.

De 27-jarige man die is opgepakt na het ongeval in Oud Gastel wordt verdacht van roekeloos rijden. De maximale straf is hiervoor nu zes jaar cel.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…