PRATEN GROOT ONDERHOUD N640 OUDENBOSCH-HOEVEN-ETTEN-LEUR

Al jarenlang staan omwonenden van de N640 tussen Oudenbosch, Hoeven en Etten-Leur lijnrecht tegenover de provincie over het groot onderhoud aan deze weg. Eindelijk lijkt er een lichtpuntje te zijn: er wordt weer gepraat over oplossingen.

De provincie wil groot onderhoud plegen aan de weg om zo de verkeersveiligheid te garanderen. Het gaat dan om het vervangen van asfalt en kleine verkeersmaatregelen om knelpunten op te lossen. Maar omwonenden maken zich zorgen om extra vrachtverkeer, toenemende verkeersonveiligheid en geluidsoverlast. Hierover strijden de twee partijen al sinds 2017. Inwoners klaagden regelmatig dat ze zich niet gehoord voelden.

De werkgroep heeft drie eisen: de maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur op de weg moet omlaag, al het vrachtverkeer – met uitzondering van bestemmingsverkeer – moet worden geweerd en omwonenden willen een oplossing voor de geluidsoverlast.

Vorige maand deed de provincie een handreiking en wilde toch nog eens praten over de drie zorgpunten van de omwonenden.

Na vijf jaar gesteggel over deze weg, is het voor de werkgroep klip-en-klaar: bestuurders moeten maar eens een duidelijke keuze maken en ingaan op de eisen van de omwonenden. De provinciale en gemeentelijke overheid hebben samen de sleutel tot de oplossing in handen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…