PRESENTATIE DORPSWANDELING SPRUNDEL TOEN EN NU

Met een presentatie van “Dorpswandeling Sprundel Toen en Nu” neemt Jan van den Broek(Jzn) u na de jaarvergadering van de Heemkundekring, mee met de veranderingen die Sprundel heeft ondergaan in voorbije jaren. Vanaf zijn lagere schooltijd in 1952, heeft hij wandelend en fietsend van de Rucphensebaan naar de St. Jansschool, ervaren dat er veel verdwenen is of een andere uitstraling heeft gekregen.

Hij heeft ook gemerkt dat er in Sprundel behoefte is om het verleden met het heden te vergelijken en er met elkaar over te praten. Dit is gebleken tijdens eerdere dorpswandelingen vanaf Molen De Hoop of een lezing over dit onderwerp. De bedoeling van deze lezing is om nog meer herinneringen van Sprundelaren te bundelen en voor de toekomst te bewaren.

Van verschillende gebouwen, winkels en woonhuizen kunnen we de huidige situatie vergelijken met hoe het vroeger was. Uw inbreng is welkom om deze Sprundelse Dorpswandeling volledig te maken, want, veel verhalen door de echte Sprundelse vertellers, zijn de moeite waard. Iedereen is welkom dinsdagavond 19 maart, vanaf 20.00 uur na de HKK-jaarvergadering in Dorpshuis De Trapkes. De toegang is gratis.

Foto’s archief HKK en Molenstichting

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…