PROKKELWEEK WAS GROOT SUCCES!

Maandag 6- tot en met maandag 13 juni vond voor de 10e keer de Prokkelweek plaats. Het doel ervan was ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking te bevorderen en te promoten. SDW, partner van de Stichting Prokkel, deed met succes mee aan deze Prokkelweek.  

Op 8 juni liep Sander, cliënt van SDW, een dagje mee met bestuurder Ingrid van Huijkelom. Een geslaagde dag volgens beiden. ‘We ontmoeten elkaar al veel, maar een kijkje bij elkaar in de keuken zouden we vaker kunnen doen’, aldus Ingrid.

Op donderdag 9 juni praatten ervaringsdeskundigen Kevin, Marissa en Remy mee over beleid op het ministerie van VWS. Een leuke, leerzame dag. Kevin: ‘Ik hoop dat er ook wat gedaan gaat worden met de punten die we hebben aangegeven’. Tenslotte organiseerde SDW prokkelstages voor (potentiële) vrijwilligers, zodat zij konden proeven van het vrijwilligerswerk met mensen met een verstandelijke beperking. Denk aan koken, wandelen en biljarten.
De week werd afgesloten op maandag 13 juni tijdens de La Vuelta ProkkelSterrenslag. Die maakt deel uit van het activatieprogramma van de Spaanse wielerronde La Vuelta, omdat deze in Nederland start. De dag werd groots gestart met een optocht met rollend materieel, zoals rolstoelen, steppen enzovoorts. SDW nam met een aantal cliënten deel aan deze Sterrenslag. 

Door het hele land – dus ook in Noord-Brabant – organiseerden lokale organisaties en bedrijven allerlei activiteiten. De ontmoetingen zorgen voor positieve beeldvorming en relaties tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het hele jaar door vinden deze ontmoetingen plaats met de nadruk erop in de Prokkelweek. Eerder in het jaar was de stichting SDW ook al de drijvende kracht achter de Inclusieve Stembureaus, een campagne die breed uitgemeten in de media is gekomen. Cliënten van SDW hebben vanuit dit initiatief ook op verschillende stembureaus in de regio geholpen. Meer informatie is te vinden op www.sdw.nl/prokkel   

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…