PROVINCIE BOUWT VERDER AAN DUURZAAM BUSVERVOER

Na Breda krijgt ook Roosendaal een nieuwe busremise. De provincie koopt daarvoor een perceel van 0,66 ha. aan de Schotsbossenstraat. Die locatie is vlakbij een onderstation voor elektriciteit en ligt op een goed ontsloten industrieterrein. Op deze manier helpt de verhuizing bij de transitie naar busvervoer zonder uitstoot.

De provincie neemt het perceel over van gemeente Roosendaal en zorgt voor een geschikte stroomaansluiting. De koopovereenkomst tussen gemeente en provincie wordt binnenkort gesloten. Verdere invulling van het terrein, zoals bestrating, hekwerk en een wasstraat, wordt door vervoerder Arriva aangelegd. Onlangs werd bekend dat die partij ook na 2025 de concessiehouder in West-Brabant blijft.

Arriva huurt de remise van de provincie. De nieuwe locatie wordt in gebruik genomen in de zomer van 2025. Rond dat moment staat ook de opening van de busremise in Breda gepland, die in aanbouw is. Deze twee remises in West-Brabant zijn dan helemaal bij de tijd en beschikken over de allernieuwste laadinfrastructuur. De regio loopt dan voorop in Nederland op gebied van busvervoer zonder uitstoot.

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

John West - Geef Mij Nog Een Moment Met Jou

Laden...

Laden

Laden…