PROVINCIE + CULTUURFONDS INVESTEREN SAMEN

Goed nieuws voor burgers die hun buurt levendiger, vitaler of mooier willen maken. De provincie en het Cultuurfonds Noord-Brabant stellen in 2023 opnieuw budget beschikbaar voor kleinschalige projecten in Brabantse buurten. Er is voor deze periode € 300.000 om te verdelen. Het Buurtcultuurfonds is bedoeld om ideeën te realiseren die bijdragen aan ontmoeting, samenwerken en samenleven.

Binnen wijken, tussen generaties, culturen, kunstvormen én tussen stad en platteland. Bekijk de voorwaarden en download het aanvraagformulier via www.cultuurfonds.nl/brabant.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur te laten leven. Dankzij bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden.

Dat doen we met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de 12 provinciale afdelingen.
Een voorbeeld van een Buurtcultuurproject is Eldorado, een muziektheaterproductie waarin leegstand, drugscriminaliteit en de benarde positie van de boeren worden geagendeerd. De voorstellingen vonden in 2022 plaats op 5 Brabantse boerenlocaties.

foto: Tiffany Konings                                         foto: Lots of Lieke

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Django Wagner - Mijn Mooiste Muchacha

Laden...

Laden

Laden…