PROVINCIE VERRUIMT SUBSIDIEREGELING WOLVENSCHADE

De provincie heeft de subsidieregeling ‘preventieve maatregelen wolvenschade’ verruimd. Naast schapen- en geitenhouders kunnen nu ook houders van paardachtigen, runderen, alpaca’s, lama’s en vrijlopende varkens in aanmerking komen voor subsidie voor maatregelen om schade door wolven te voorkomen.

Dit besluit is tot stand gekomen samen met de Brabantse wolvencommissie die bestaat uit belanghebbende organisaties, waaronder natuur- en landbouworganisaties. Met de verruiming wil de provincie het risico op schade verminderen en het animo onder dierhouders voor het nemen van preventieve maatregelen vergroten.

Voorwaarden voor ontvangen van de subsidie zijn dat de maatregelen binnen een vastgesteld wolvenleefgebied genomen worden of daarbuiten tijdens een urgente situatie. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend tot het subsidieplafond is bereikt. Wanneer u een wolf ziet probeer een filmpje of foto te maken en markeer de locatie bijvoorbeeld op Google Maps, of doorgeven op de website Wolvenmeldpunt.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Madonna - Into The Groove

Laden...

Laden

Laden…