RAAD ETTEN-LEUR VERGADERT TOCH OVER FLEXWONINGEN

De gemeenteraad van Etten-Leur behandelt maandag 18 september toch het plan om 100 flexwoningen aan de Hoevenseweg/Bankenstraat versneld te bouwen, als eerste fase van nieuwbouwwijk Haansberg. Even was sprake van uitstel, omdat de gemeente volgens de Ombudsman steken zou hebben laten vallen in de informatievoorziening en de inspraak. Omwonenden presenteerden dat rapport vorige week.

De meeste voorzitters van de raadsfracties erkennen dat er iets gedaan moet worden met de conclusies, maar dat het rapport nu geen reden is het flexwoningenplan niet te behandelen. De klachten die bij de Ombudsman werden neergelegd, gaan vooral over de procedure rond inspraak en communicatie. “Wij komen geen informatie tekort om maandag tot een afgewogen oordeel over het woningbouwplan te komen”.

Dit zei Edgar de Jager van de VVD. In het rapport staat letterlijk dat de essentie van de ‘raad luistert’ is, dat de raad ook daadwerkelijk luistert naar de inwoners op basis van zo veel mogelijk informatie. Als inwoners op een informatieachterstand staan, lijkt de doelstelling van deze raadsbijeenkomst geweld te worden aangedaan.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich - Touch Me, Touch Me

Laden...

Laden

Laden…