Seniorenexpress

Elke donderdagmorgen verzorgt een team van 3 vrijwilligers een radioprogramma op Radio Rucphen.

De intentie van het programma is om voor senioren informatie en muziek te brengen. Denk daarbij aan: seniorenwerk gemeente Rucphen en regio, mantelzorg, dag verzorging, sociaal en cultureel werk, sport en ontspanning, plaatselijke KBO’s en hobby’s. Ook informatie van de diverse parochies komen aan bod. Ook zijn wij zeer vereerd met de medewerking van onze burgemeester mevr. Marjolein van der Meer Mohr die op Nieuwjaarsmorgen haar Nieuwjaarsboodschap uitspreekt in onze uitzending.

Regelmatig komen wethouders op bezoek met informatie van de gemeente Rucphen.

Ook naar de dialectenquiz i.s.m. het Erfgoed-Brabant wordt veel geluisterd en op gereageerd en mochten wij veel winnaars noteren met waardering van het Erfgoed-Brabant.

Tijdens de uitzending is er gelegenheid voor het indienen van een felicitatie en muzikale groet waar regelmatig gebruik van wordt gemaakt.

De interviews met de gasten en onderwerpen doen wij altijd live in de studio; zo ontstaat er een band met de gasten die soms toch wel nerveus zijn om hun verhaal voor de microfoon te doen, maar tijdens een voorbereidend gesprek met koffie/thee verdwijnt dat snel. Van de gasten in de studio wordt altijd een foto gemaakt ter herinnering.

In de afgelopen 18 jaar vonden er verschillende mutaties plaats, deels door overlijden deels op eigen verzoek. Het programma van de Senioren-Express” is niet meer weg te denken van de lokale zender radio Rucphen.

Het huidige team bestaat nu uit:

  • Leo Valentijn (muziek, techniek).
  • Ad Nouws (interviews, tuintips, dialectenquiz).
  • Jo Heeren-de Weert (nieuwsberichten)

e-mail: seniorenexpress@rucphenrtv.nl

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Frans Vergouwen - Muziekparadijs2

Laden...

Laden

Laden…