Reconstructie Rucphenseweg van start

Op 20 augustus is de reconstructie van de Rucphenseweg van start gegaan. Dit tracé (van Rucphen richting Bosschenhoofd/A58 en vice versa) maakt onderdeel uit van de Omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord. De reconstructie is nodig om de weg beter aan te laten sluiten op de aangepaste Bernhardstraat. De werkzaamheden duren acht weken. Naar verwachting is de weg op 26 oktober gereed.

Rucphenseweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer
De gemeente laat de reconstructie in een aaneensluitende periode uitvoeren. Tijdens de werkzaamheden is de weg niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

Fietspaden wel toegankelijk
De fietspaden blijven wel open voor voetgangers en fietsers. Kinderen die naar Oudenbosch naar school gaan, hoeven dus niet om te rijden. Ook woningen en bedrijven aan de Rucphenseweg blijven bereikbaar. De gemeente informeert hen per brief over de wegwerkzaamheden.

Wat gaat er gebeuren?
De werkzaamheden omvatten het verwijderen van de asfaltcontstructie en oude klinkverharding, het verleggen van kabels van nutsbedrijven en het aanbrengen van nieuwe fundering en nieuw asfalt. Na de reconstructie wordt de Rucphenseweg breder. De huidige inrichting is te smal voor een vlotte verkeersafwikkeling.

Omleidingsroutes
Het verkeer van en naar Rucphen wordt omgeleid. Vanaf de snelweg vanuit Roosendaal loopt de omleiding via afslag Zegge-Spectrum-rotonde Rucphensebaan (gemeente Roosendaal) en dan via de Rucphensestraat en Gebrande Hoefstraat naar Rucphen en Zundert. Vanuit Breda wordt het verkeer omgeleid via de Vosdonkseweg (inclusief het nieuwe gedeelte van de Vosdonkseweg), Kozijnenhoek en zo naar Rucphen en Zundert.

Omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord
De gemeente Rucphen is bezig met de aanleg van een Omleidingsroute om de kernen Rucphen, Sprundel en St.Willebrord. Reconstructie van de Rucphenseweg is tracé 8 van de omleiding. De omleiding wordt in fases aangelegd. Belangrijke tracés zijn al in gebruik genomen. Zo werd in 2017 de verlenging van de Helakkerstraat een feit. In juli werd de Verlengde Vosdonkseweg geopend. De doortrekking van de Helakkerstraat in combinatie met de openstelling van de Verlengde Vosdonkseweg maakt De Binnentuin en bedrijventerrein De Nijverhei beter bereikbaar.

Leefbare kernen
De nieuwe Omleiding bevordert de leefbaarheid en bereikbaarheid in de gemeente. Verder weert de nieuwe weg doorgaand verkeer uit de kernen, zorgt de weg voor een betere bereikbaarheid voor bedrijven, recreatievoorzieningen en de gemeente in de Binnentuin en levert het een betere regionale verbinding op tussen de A58 en Zundert / de Belgische grens (E19). De provincie levert een belangrijke financiële bijdrage voor realisatie van de omleiding.

Meer informatie?
Alle informatie over aanleg van de omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord is te vinden op de gemeentelijke website. Ga naar: www.rucphen.nl/omleiding

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
17:02 Commercial with Martens Tweewielers (00:29)
17:04 Commercial with Maagdenberg 2024 (00:36)
17:05 J-Jingle with Uuropener goedemiddag altijd nieuws altijd muziek (00:12)

Now on air:

with

Next on air:
17:05 Doe Maar with 1 Nacht Alleen (03:50)
17:09 Burdy with Op De Tandem Naar Marokko (02:29)
17:11 Larry Finnegan with Seven Lonely Days (02:51)

Laden...

Laden

Laden…