RECORD AANTAL BURENDAG-ACTIVITEITEN BRABANT

Er is in Brabant veel behoefte aan verbondenheid in buurten, zo blijkt uit het aantal aanmeldingen voor Burendag die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 23 september. Met 1.405 aantal activiteiten in de provincie stevent deze editie af op een dag vol verbinding tussen buurtgenoten.

In 2022 stond de teller nog op 1.380. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8.213 Burendag activiteiten. Dit maakte organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Door een activiteit te organiseren, kunnen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Na zo’n eerste ontmoeting is het gemakkelijker elkaar op te zoeken of om hulp te vragen.

Voor Burendag is de laatste jaren veel animo. Burendag maakt het contact tussen mensen beter en verhoogt de betrokkenheid. Met Burendag worden dit jaar al voor de 18e keer buren dichter bij elkaar gebracht. Alle activiteiten en ideeën voor Burendag zijn zichtbaar op de website van: Burendag.nl

foto: Oranjefonds Burendag

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…