REDDINGSBRIGADE BREDA RUKT 200 KEER UIT

De Reddingsbrigade Breda is het afgelopen seizoen tweehonderd keer in actie gekomen bij de Asterdplas en de Galderse Meren. De hulpverleners hebben zich vooral beziggehouden met het behandelen van wespensteken.
De redders zijn van begin mei tot eind september actief geweest bij de recreatieplassen. Het ging daarbij vaak om schaafwonden, maar vooral om insectenbeten. Uit de jaarlijkse evaluatie van de brigade blijkt dat er twee keer een ambulance is gebeld vanwege een allergische reactie op een wespensteek.

Verder moesten er ziekenwagens aanrukken voor zes andere ongevallen, en heeft de brigade geholpen bij het opsporen van vijf kinderen die zoek raakten.

De werkzaamheden van de reddingsbrigade zijn gehinderd door een inbraak in de post bij de Galderse Meren. Daar is een buitenboordmotor gestolen, waardoor de lifeguards enkele dagen niet optimaal toezicht konden houden.

Reddingsbrigade Breda heeft ook moeten woekeren met de personele bezetting. Om de roosters kloppend te krijgen is daarom regelmatig een beroep gedaan op de hulp van nabijgelegen brigades, zoals Moby Dick ‘72 uit Rijen.

Terugkijkend op het seizoen 2022, constateert de brigade: ,,Al met al hebben we het druk gehad.’’

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…