REGIONALE STIJGINGEN AUTOBRANDEN JAARWISSELING.

Mede door de lockdownmaatregelen en het vuurwerkverbod kende Nederland een relatief rustige jaarwisseling. Toch zagen maar liefst vijf provincies het aantal auto branden tijdens oud en nieuw 2020/2021 toenemen. Dat blijkt uit onderzoek dat Univé uitvoerde in samenwerking met alarmeringen.nl. Volgens de coöperatie en het meldingsplatform gingen ook in Noord-Brabant meer auto’s in vlammen op.

(1/3)
De grootste stijger is de provincie Noord-Brabant, waar het aantal meldingen met ruim een derde steeg. Na 36 autobranden vorig jaar gingen nu bijna vijftig auto’s in rook op. Die statistiek zet de provincie op de tweede plaats in het meldingsoverzicht. Zuid-Holland zag het aantal autobranden met ruim 28 procent kelderen, maar noteerde nog steeds 123 stuks. Utrecht sluit de top 3 af met 39 meldingen.
(2/3)
Vorig jaar ontving Univé ruim dertig claims van schade door autobrand. Met een tussen stand van 25 meldingen verwacht de coöperatie dit jaar op eenzelfde aantal uit te komen. ‘Dat er dit jaar over het geheel minder auto’s zijn uitgebrand tijdens nieuwjaar is natuurlijk een prettige constatering,’ stelt Marco Nanne, directeur Univé Schade. Bron: Univé Schade

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…