ROOSENDAAL KRIJGT 9 TON VOOR JONGERENCULTUUR

Zin in een optreden van Famke Louise op de Markt? Of een gesponsorde bus vanuit Roosendaal naar Extrema Outdoor Belgium in mei? Misschien is het mogelijk nu de gemeente 9 ton krijgt van het Rijk als ‘impuls voor de jongerencultuur’.

Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft beloofd de eerste 310.000 euro nog dit jaar over te maken. De rest volgt in 2023 en 2024.

Half november kreeg de gemeente te horen dat het geld in aantocht was. Met daarbij de mededeling dat het ook dit jaar nog moet worden besteed. De gemeente zocht naar een organisatie in Roosendaal die snel op deze ontwikkeling kan inspelen en kwam terecht bij CultuurCompaan. Op de website van deze club is te vinden hoe het geld besteed gaat worden. Deze zoekt een projectleider en een specialist uitvoering jongerencultuur die in januari 2023 kunnen beginnen. Ze gaan samen nieuwe activiteiten opzetten voor jongeren tussen 14 en 27 jaar.

Ook de Circle of Talent kan in aanmerking komen voor een bijdrage. Dit is een project van samenwerkende, Brabantse kunstcentra in Roosendaal. Hierin werken de overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs samen met als doel kunstlessen voor jongeren.

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Django Wagner - Als Jij Niet Kiezen Kan

Laden...

Laden

Laden…