ROOSENDALERS BEDWINGEN MONT VENTOUX + TOURMALET

Tientallen Roosendalers doen deze week mee aan ColSensation op de Mont Ventoux in Frankrijk of aan de Ride4Kids in de Franse Pyreneeën. Twee bekende evenementen waarmee geld wordt opgehaald voor onderzoek naar ernstige ziekten. Debbie van Hooijdonk is dit jaar voor het eerst als voorzitter bij ColSensation betrokken, nadat ze sponsor en vrijwilliger was. De ColSensation teller staat al op 2 ton.

Maandag kwam ze aan op het ‘Colplein’ in Aubignan in de Franse Provence om daar de komst van tweehonderd deelnemers, vijftig vrijwilligers en veertig supporters voor te bereiden. Burgemeester Van Midden stort zich op de Tourmalet. Hij is een geoefend fietser. Hij heeft 2 jaar meegedaan aan ColSensation en kiest nu om te fietsen voor Ride4Kids, en gaat met Team Bart en Tijn de Tourmalet beklimmen.

De Ride4Kids Pyreneeën Challenge is een meerdaagse uitdaging t.b.v. onderzoek naar metabole ziekten/stofwisselingsziekten. Maandag stond de teller van Ride4Kids uit Emmen op bijna 170.000 euro. De bekendste patiënten in Roosendaal zijn de broers Tijn en Bart. Tijn lijdt aan het zeldzame syndroom van Phelan-McDermid en beide broers hebben de erfelijke stofwisselingsziekte Niemann-Pick, type C.

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Johan Faber - Raken

Laden...

Laden

Laden…