Rotonde Noorderstraat – Vosdonkseweg vanaf 19 maart niet afgesloten

In de gemeente Rucphen vinden op dit moment veel werkzaamheden aan de weg plaats. Deze werkzaamheden zijn nodig voor een betere bereikbaarheid van de gemeente. Maar ze geven ook overlast voor de inwoners. Om deze overlast te beperken heeft het college vandaag besloten de rotonde bij de Noorderstraat-Vosdonkseweg vanaf 19 maart niet te sluiten.

De rotonde blijft de komende drie weken open. Daarmee blijft de gemeente bereikbaar. De geplande werkzaamheden aan de kruising St. Janstraat-Schuurkerkstraat- Omgangstraat voor de reconstructie van de St. Janstraat gaan wel door. Als deze werkzaamheden gereed zijn, pakken we de rotonde NoorderstraatVosdonkseweg aan.

Werken aan bereikbaarheid
De gemeente wil goed bereikbaar zijn. Daarom vinden er diverse aanpassingen aan de wegenstructuur plaats. Zo ondergaat de St. Janstraat in Sprundel een reconstructie. De omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord krijgt steeds meer vorm. Recent is de Helakkerstraat doorgetrokken. Nu werken we aan de doortrekking van de Vosdonkseweg tot aan de Kozijnenhoek.
Planning aangepast: één afsluiting tegelijk De komende twee weken zouden de rotonde bij de Noorderstraat-Vosdonkseweg en de kruising St. Janstraat-Schuurkerkstraat-Omgangstraat gelijktijdig afgesloten zijn. Deze afsluitingen zouden de bereikbaarheid van Sprundel en St. Willebrord en de doorstroming van verkeer flink hinderen. Daarom is ervoor gekozen de rotonde bij de Noorderstraat-Vosdonkseweg nu open te houden.

Kruising St. Janstraat-Schuurkerkstraat- Omgangstraat eerst aangepast
De reconstructie van de St. Janstraat gaat wel door volgens de planning. Dat betekent dat de kruising St. Janstraat-Schuurkerkstraat-Omgangstraat afgesloten is. Vanaf 6 april is de St. Janstraat weer opengesteld voor verkeer.
Rotonde Noorderstraat-Vosdonkseweg afgesloten vanaf 9 april Na aanpassing van de kruising St. Janstraat-Schuurkerkstraat-Omgangstraat gaan we aan de slag met de rotonde Noorderstraat-Vosdonkseweg. Deze aanpassing is nodig, voordat we de verlengde Vosdonkseweg kunnen openstellen. Deze werkzaamheden starten 9 april en duren naar verwachting tot en met 26 april.

St. Janstraat open bij werkzaamheden aan rotonde Noorderstraat-Vosdonkseweg
Tijdens de aanpassing van de rotonde Noorderstraat-Vosdonkseweg, leggen we de werkzaamheden aan de St. Janstraat stil. De St. Janstraat is tijdens deze werkzaamheden open voor verkeer. Sprundel en St. Willebrord blijven zo bereikbaar.

Reconstructie St. Janstraat eind mei klaar
De reconstructie van de St. Janstraat heeft vertraging opgelopen. We verwachten dat iedereen de St. Janstraat eind mei weer volledig kan gebruiken. De straat heeft dan een volledige facelift ondergaan en vormt weer een geheel met het centrum van Sprundel.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…