RUCPHENAREN ONTVANGEN BRIEF DONORREGISTER

Iedereen vanaf 18 jaar in de gemeente Rucphen die nog geen keuze heeft ingevuld in het Donorregister, ontvangt uiterlijk 14 november een brief met de vraag dat alsnog te doen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport verstuurt brieven naar ongeveer 9.400 Rucphenaren. Tot 1 oktober 2020 vulde 51,7% van de Rucphenaren vanaf 18 jaar zijn keuze over orgaan- en weefseldonatie in.

(1/3)
Sinds 1 juli 2020 heeft Nederland een nieuwe donorwet. Iedereen vanaf 18 jaar komt in het Donorregister. Maak je geen keuze? Dan kom je in het register met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’. Dat betekent dat je organen en weefsels na je overlijden naar een patiënt kunnen gaan. Minister van Ark: Orgaandonatie is geen makkelijk onderwerp, maar het is belangrijk dat iedereen bewust zijn of haar keuze invult in het Donorregister.
(2/3)
Inwoners van de gemeente Rucphen die nog geen keuze hebben ingevuld, ontvangen de eerste brief rond 14 nov. Als je zes weken na ontvangst van de brief geen keuze hebt ingevuld, krijg je een tweede brief. Onderneem je daarna nog steeds geen actie, dan kom je met ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ in het Donorregister. Ook hierover ontvang je een bevestigingsbrief.

(3/3)
Bron: TV Krant feed

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…