RUCPHEN KRIJGT HOGE ZORGVERGOEDING

Nergens in Noord-Brabant krijgt de gemiddelde verzekerde meer zorg vergoed dan in Rucphen. In 2021, het laatste jaar waar zorgdata verzamelaar Vektis cijfers over heeft, ging het om 3259 euro, blijkt uit een analyse van Vektis. Het landelijk gemiddelde ligt op 2751 euro, Noord-Brabant zit op 2744 euro. Inmiddels vergoeden zorgverzekeraars jaarlijks meer dan vijftig miljard euro aan kosten.

Dat bedrag groeit al jaren, en is een van de redenen dat de basispolis in 2024 duurder wordt. Dat we met ons allen steeds ouder worden, speelt ook een rol bij de stijgende premie. De vergoedingen voor 75-plussers in Rucphen zijn in 2021 opgelopen naar 19 miljoen euro, oftewel 8155 euro per verzekerde uit die leeftijdscategorie. De vergoedingen voor huisartszorg lopen ook harder op dan gemiddeld.

In Rucphen ging het van 193 euro per verzekerde in 2016 naar 228 euro. CZ heeft vorig jaar door te stunten veel mensen tot overstappen verleid, andere verzekeraars zullen die klanten terug willen. Maar ook zonder nieuwe prijs stunts valt er te besparen op je zorgpremie. Kijk bijvoorbeeld naar je eigen risico, en naar je aanvullende verzekeringen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Anita - Wat Een Prachtige Dag

Laden...

Laden

Laden…