RUCPHEN LAAT INWONERS NIET IN DE KOU STAAN

Het gemeentebestuur besloot om stichtingen en beheerders van dorpshuizen te benaderen met de vraag of zij hun deuren niet alleen doordeweeks, maar ook in de weekenden open doen. Dan kunnen mensen overdag ook op een warm plekje terecht.

Niet alle beheerders waren enthousiast. ‘Meer uren betekent ook meer personele inzet’, zegt Ron van Dorst, voorzitter van stichting Agora Rucphen. ‘We krijgen een kleine vergoeding ter compensatie van personeelskosten, en praten met de gemeente over het duurzamer maken van het gebouw’.

De Trapkes loopt alvast vooruit op het verzoek en gaat tussen kerst en oud en nieuw open van 13.00 – 16.30 uur. In de wintermaanden is het Sprundels dorpshuis op dezelfde tijdstippen op zondag open.

Bij De Nieuwenbergh in Zegge zijn twijfels. Ze zijn met de wethouder in gesprek om het dorpshuis levensvatbaar te houden. De energienota is intussen 1000 euro hoger.

De gemeente laat weten 300 euro beschikbaar te stellen voor elke extra dag open. Rucphen heeft ook 4 weekends in januari en februari op het oog. De stichtingen kunnen aangeven of- en wanneer ze meedoen. De gemeente wil feedback over het aantal mensen dat gebruikmaakt van de extra openstelling.

Bron: BN de Stem

 

 

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…