RUCPHEN NEEMT MEER TIJD TIJDELIJKE WONINGEN NOORD

Gemeente Rucphen en Thuisvester nemen meer tijd om hun plannen voor 75 tijdelijke woningen in Rucphen-Noord af te maken. De gemeenteraad zou daar in december over besluiten. Dat wordt maart. Rucphen komt woningen tekort, voor jongeren die voor het eerst een eigen plek zoeken en voor vluchtelingen met verblijfsvergunning. Met verplaatsbare huurwoningen kan de gemeente snel voor woonruimte zorgen.

In principe blijven de woningen 15 jaar staan op een stuk grond tussen Jan Vermeerstraat, Bosheidestraat en Bernhardstraat. Niet alle buren daar zijn enthousiast omdat Thuisvester de woningen ook wil verhuren aan spoedzoekers; mensen die met haast woonruimte nodig hebben, bijvoorbeeld na een scheiding of brand of die door psychische problemen moeite hebben een huis te vinden.

Omwonenden vragen zich af wat voor buren ze precies krijgen en wat dit betekent. Ze willen weten of hun buurt het extra verkeer veilig kan verwerken. Thuisvester en de gemeente willen de buurt meer bij de plannen betrekken voordat er een definitief voorstel naar de gemeenteraad gaat. Omwonenden moeten de ruimte krijgen mee te denken over de verkeersafwikkeling.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…