RUCPHEN WIL MET SPREEKUUR DREMPEL VERLAGEN

De gemeente Rucphen legt al jaren geld opzij om gezinnen te helpen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe fiets, winterjas, laptop of zwemles. Toch wordt dit potje voor Stichting Leergeld niet goed benut. Dit betekent niet dat er in de gemeente Rucphen geen gezinnen zijn die best wat extra financiële hulp kunnen gebruiken, zegt wethouder Suzanne Breedveld.

“De grootste uitdaging is de juiste doelgroep bereiken, én ze zover krijgen om hier een beroep op te doen. Er blijven te veel gelden op de plank liggen, omdat mensen het niet weten, of omdat ze zich schamen om hulp te vragen. We kunnen en willen meer doen om mensen te helpen.” De gemeente stelt jaarlijks 30.000 euro beschikbaar, die gezinnen helpt bij de aanschaf van dure spullen.

Stichting Leergeld heeft elke derde woensdag van de maand tussen 09.30 en 11.30 uur inloopspreekuur in het gemeentehuis. Die vrije inloop is net iets anoniemer, want de loketten worden door allerlei instanties gebruikt. Het belangrijkste is dat meer mensen een beroep doen op financiële hulp. Ze komen al in aanmerking als ze tot 140% van het minimumloon verdienen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Alex Vissering - Westerwold

Laden...

Laden

Laden…