RUCPHEN WORDT GROEN R!

Het onkruid stond soms hoog afgelopen jaar en daar houdt niemand van, dat weten we. Dus om het spreekwoordelijke gras maar vast voor jullie voeten weg te maaien: Groen R gaat veel verder dan dat. Groen R is hΓ©t plan voor het groen in onze gemeente. Hierin staat wat we willen met het groen op straat, in plantsoenen en in parken. We hebben het plan samen met enkele inwoners en

terreinbeheerders, natuurverenigingen, de ZLTO en het waterschap gemaakt.

π™’π™š π™ π™žπ™šπ™―π™šπ™£ 𝙫𝙀𝙀𝙧 π™’π™šπ™šπ™§ π™šπ™£ π™—π™šπ™©π™šπ™§ π™œπ™§π™€π™šπ™£ π™žπ™£ π™Ÿπ™š 𝙗π™ͺπ™ͺ𝙧𝙩

Dat is handig, omdat planten water opvangen als het hard en veel regent – wat steeds vaker gebeurt. Tegelijk merk je ook dat we vaker hittengolven hebben. Dan is het een stuk koeler onder de schaduw van de bomen. Beter groen betekent ook meer bloemen, wat weer goed is voor de bijen. En wist je dat planten ook goed zijn voor jouw eigen gezondheid? Zelfs zonder dat je het merkt! Zo is onderzocht dat mensen zich gezonder voelen als ze in een omgeving wonen met meer planten. Is er geen boom of plant in je straat te zien, dan voelen vooral kinderen en ouderen zich minder gezond.

π˜½π™šπ™£π™žπ™šπ™ͺ𝙬𝙙 𝙣𝙖𝙖𝙧 π™π™šπ™© π™π™šπ™‘π™š π™₯𝙑𝙖𝙣?

We delen het graag met je! Blader het plan rustig door in het gemeentehuis. Dat kan van 25 november tot en met 15 december. Bekijk je het plan liever digitaal? Stuur dan een mailtje naar gemeente@rucphen.nl en vraag om het plan Groen R.

Als we straks aan de slag gaan met straten, plantsoenen en parken, laten we je ook graag weer meedenken. Heb je nu vragen over het plan of tips voor ons? Bel of mail gerust, dan maken we onze omgeving samen Groen R.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…