RUIM VIERHONDERD KILO VUURWERK IN WONING

In een woning aan het St. Josephplein te Zevenbergen vond de politie dinsdagmiddag 24 oktober honderden kilo’s professioneel vuurwerk. In een aanhangwagen van de bewoner trof zij eveneens vuurwerk aan. De politie ontving een anonieme melding over de aanwezigheid van grote hoeveelheden vuurwerk in de woning. Agenten besloten direct naar het pand te gaan om een onderzoek in te stellen.

In de woning stonden grote dozen met professioneel vuurwerk. In totaal ongeveer 225 kilo. In een aanhangwagen die vlakbij geparkeerd stond was ruim 200 kilo vuurwerk opgeslagen. Al het vuurwerk is in beslaggenomen. De gemeente is direct geïnformeerd. Als er professioneel vuurwerk in een pand wordt aangetroffen is de gemeente betrokken, en kan beslissen het pand te sluiten.

Het verkopen van professioneel vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) professioneel vuurwerk kopen zijn strafbaar. Op handel of bezit ervan staat een maximale gevangenisstraf van 6 jaar. Als je vermoedt dat ergens (verboden) consumentenvuurwerk wordt verhandeld, getransporteerd etc. kun je dit melden bij de politie via 0900-8844, of anoniem via: Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Paul Anka - You Are My Destiny

Laden...

Laden

Laden…