SAMEN 80 JAAR VRIJHEID VIEREN IN BRABANT 

De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties en roepen inwoners op om projecten in te dienen ter viering van 80 jaar vrijheid. Vanaf 20 juni wordt een subsidieregeling geopend voor vernieuwende projecten die jongere generaties betrekken bij herdenken en vieren van vrede en vrijheid.

Gedeputeerde Bas Maes benadrukt dat vrijheid en vrede niet vanzelfsprekend zijn, en roept op om jongeren te betrekken bij deze initiatieven. De projecten moeten aansluiten bij het thema ‘Brug naar Vrijheid’, dat staat voor verbinding tussen verleden en heden, generaties, locaties en mensen, en de waarden van vrijheid en vrede op een actuele en toegankelijke manier presenteren.

De regeling focust op het vergroten van kennis over de Tweede Wereldoorlog en versterken van waardering voor leven in vrede en vrijheid. Jan Speelman van Cultuurfonds Noord-Brabant moedigt projecten aan die vrijheid op een vernieuwende manier voelbaar maken. Subsidieaanvragen kunnen vanaf 20 juni worden ingediend via: www.cultuurfonds.nl/brabant Meer info en inspiratie op: www.brabantherinnert.nl

Tussentijd Biesbosch Brabant herinnert  foto’s: Mirella Beau

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

vrijdag 12 juli 2024

Last on air:
16:05 Hitladder Top 20 with Elke vrijdagmiddag van 3 tot 5 (00:05)
16:05 Hitladder Top 20 with Nummer 10 (00:02)
16:05 Frank Verkooyen with Vergeef Me (02:59)

Now on air:

with

Next on air:
16:08 Edwin Verstraten with Hitladder Top 20 (02:27)
16:10 Mart Hoogkamer with Doe Mij 'N Rondje (03:08)
16:13 Searchers with Take Me For What I'm Worth (02:36)

Laden...

Laden

Laden…