SAMEN STERK IN PALLIATIEVE ZORG

Bij palliatieve zorg zijn veel verschillende zorgverleners betrokken. Van huisarts en medisch specialist tot verpleegkundigen van thuiszorg of ziekenhuis. Een goede samenwerking is dan belangrijk. Daarom is samen met het Netwerk Palliatieve Zorg gewerkt aan een zorgpad transmurale palliatieve zorg met proactieve zorgplanningsgesprekken.

Met het zorgpad worden gesprekken over behandelwensen en grenzen een structureel onderdeel van palliatieve zorg in de regio. Deze informatie wordt vastgelegd in het dossier en gedeeld met andere betrokken zorgverleners. Je voorkomt zo dat je in een spoedsituatie een snelle beslissing moet nemen, en weten alle zorgverleners van elke zorgorganisatie op het juiste moment van jouw wensen als patiënt.

Het netwerk Palliatieve Zorg bestaat uit 21 zorgorganisatie uit de regio. Het netwerk stimuleert samenwerking en kennisdeling om de kwaliteit van palliatieve zorg te verbeteren. Eerder lanceerde het netwerk in 2023 met website: www.netwerkpalliatievezorgrbt.nl  één digitaal loket voor palliatieve zorg voor patiënten, naasten en zorgprofessionals in de regio.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…