SCANAUTO MAAKT JACHT OP FOUTPARKEERDERS ETTEN-LEUR

Mensen die hun wagen wegzetten in Etten-Leur maar geen parkeerkaartje aanschaffen, hebben een grote kans op een boete. Sinds begin oktober rijdt er een scanauto door de straten die foutparkeerders er feilloos uitpikt. De wagen scant kentekenplaten en gaat na of iemand betaald heeft om zijn auto in een parkeerzone te parkeren. Is dat niet het geval, dan valt er automatisch een bon op de mat.

Om deze vorm van handhaving mogelijk te maken is Etten-Leur twee jaar geleden overgestapt op kenteken parkeren. Alle automaten zijn hierop aangepast en je moet sinds 2021 je kenteken invoeren en betalen met pinpas/creditkaart. Ook is het mogelijk gebruik te maken van een parkeerapp op je mobiele telefoon. Voordeel is dat je niet terug hoeft te lopen om een kaartje achter je voorruit te steken.

De gemeente heeft het handhavingsbeleid uitbesteed aan Parkeerbeheer Bergen op Zoom, maar blijft verantwoordelijk voor het proces. Mochten mensen bezwaar maken tegen een boete, dan wordt die door Etten-Leur beoordeeld en komen ze terecht bij de gemeentelijke bezwarencommissie. Of een verhoging van het aantal boetes is te verwachten, weet de gemeente niet. Een parkeerboete bedraagt 72,90 euro.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Frans Van Alkmaar - Hey Fransie

Laden...

Laden

Laden…