SCHOOL GEEFT OUDERS INKIJK IN ONLINE PUBERWERELD

Het is soms om gek van te worden, die pubers en hun telefoons. Elke paar maanden ligt er weer nieuw onderzoek naar de innige band tussen tieners en hun smartphone. Meestal melden onderzoekers dat de gemiddelde puber tussen de drie en zeven uur per dag met de telefoon bezig is. Het Munnikenheide College houdt sinds een paar jaar speciale avonden over sociale media voor de ouders van brugklassers.

Dinsdag 3 oktober was er zo’n avond op de locatie in Rucphen, donderdag 5 oktober in Etten-Leur. Op deze avonden spelen acteurs van Helder Theater situaties na. Wanneer wordt ‘normaal’ mediagebruik een smartphoneverslaving? Ingrid Schoenmakers van het Munnikenheide College: “Ouders verwachten veel van de school. Maar die telefoon is van de kinderen en hun ouders, dat willen we benadrukken.

Tijdens de ouderavond komen veel tips langs, zowel in de scènes van Helder Theater als van aanwezige ouders. Die voegen toe dat je dat ook kunt regelen met de app Family Link: daarmee kun je de telefoon van je kind na een aantal uur gebruik of op vaste tijden op slot zetten. Als je merkt dat normale dingen als sporten en afspreken met vrienden veranderen, dan wordt het tijd om in te grijpen.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jan de Rooij - Carrousel1

Laden...

Laden

Laden…