SCHOOLKANTINE CHALLENGE VAN START NOORD BRABANT

Bedenk een lekkere, gezonde en duurzame snack voor jouw schoolkantine. Met die vraag gaan Brabantse jongeren de komende maanden aan de slag. Tijdens de Dutch Food Week op 10 oktober is de officiële start van de Schoolkantine Challenge. Een initiatief van het programma Jong Leren Eten.

Brabantse leerlingen uit het voortgezet onderwijs en studenten uit het mbo kunnen meedoen aan de wedstrijd. De winnaars krijgen een kookworkshop aangeboden waarin ze samen met een kok hun unieke kantine snack gaan bereiden voor de hele school.

Ook onder jongeren groeit het bewustzijn over gezondheid en dat gezonde voeding hierin een cruciale rol speelt. Het wordt tijd dat ze een vinger in de pap krijgen.

Leerlingen bedenken een gezonde snack en onderzoeken ook de haalbaarheid en de kosten. Daarnaast bedenken ze een manier om de snack succesvol te lanceren. Tot 24 februari 2023 kunnen ze ideeën indienen via de website van Jong Leren Eten. De inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld en de winnaar wordt op 16 maart 2023, op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, bekendgemaakt.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Mud - Rocket

Laden...

Laden

Laden…