SINTERKLAAS IN RUCPHEN

Het aftellen is weer begonnen voor alle kinderen in Nederland. Binnenkort arriveert Sinterklaas in Nederland en op zondag 13 november brengen Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek aan Rucphen! De twee voorgaande jaren moest er nog rekening gehouden worden met de coronaregels, maar dit jaar kan er weer een ouderwets mooi feest gevierd worden. Het grotendeels vernieuwde bestuur van het Sinterklaas Comité Rucphen (SCR) gaat ervoor zorgen dat het weer als vanouds gezellig en leuk wordt voor iedereen.

Zondag 13 november is het zover, dan bezoekt Sinterklaas samen met zijn pieten Rucphen. Alle kinderen zijn dan om 13.30 uur welkom op het plein voor de Agora, om samen met hun papa, mama, opa en oma, het Sinterklaasfeest in Rucphen mee te vieren.

Dit jaar is ervoor gekozen om Sinterklaas niet de traditionele rondrit door het dorp te laten maken. In plaats daarvan zijn er op de Markt verschillende spelletjes opgesteld, die de kinderen onder begeleiding van de Pieten kunnen doen. De kinderen kunnen o.a. oefenen om een echte Piet te worden en natuurlijk is het ook mogelijk om samen met Sinterklaas op de foto te gaan. Als verassing doen alle kinderen een dansje voor Sinterklaas om hem welkom te heten in Rucphen! Het is de bedoeling dat iedereen op deze middag gezellig meedanst met de pieten en dansgroep de Fantasy Kids. De kinderen van de beide basisscholen gaan dit dansje alvast oefenen op hun school. Kinderen die het dansje thuis verder willen oefenen, kunnen daarvoor terecht op de website van de SCR (www.sinterklaascomiterucphen.nl), waarop een filmpje staat waarin enkele leden van de Fantasy Kids het filmpje voordoen. Op deze site en op de Facebook-pagina is trouwens nog veel meer leuks te zien.

Mocht het op deze middag slecht weer zijn, dan verplaatsen we de activiteiten naar binnen en gaan we er in de grote zaal van Agora een gigantisch spektakel van maken.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…