Sjannie’s Kerstmenu 2019 (voor vier personen)

VOORGERECHT: kersttorentje met gerookte zalm
Ingrediënten: 200 gram gerookte zalmsnippers, 12 sneetjes wit casinobrood, 40 gram verse roomkaas, 1 cherrytomaatje, 4 blaadjes verse peterselie.
Bereiding: Hak de zalm heel fijn. Rooster de boterhammen licht en bestrijk ze dun met de roomkaas. Beleg ze met een dun laagje van de zalm. Leg de boterhammen op elkaar. Snijd het cherrytomaatje in 4 partjes. Leg een toefje roomkaas op de bovenste sneetjes en garneer met een stukje tomaat en een blaadje peterselie.

HOOFDGERECHT: rollade uit de oven, met broccoli en kersttomaatjes
Ingrediënten: 1 filetrollade van 500-600 gram, 4 eetlepels tomaten-tapenade, 125 ml. zure room of halfvolle mayonaise, 2 eetlepels fijngeknipte verse basilicum, 250 gram cherrytomaatjes, 500 gram broccoli in roosjes, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, aluminiumfolie.
Bereiding: Neem de rollade ca. 2 uur voor het bereiden uit de koelkast. Bestrijk rondom met 3 eetlepels tapenade en leg het vlees in een braadslee. Laat het op kamertemperatuur komen. Meng in een kommetje de resterende eetlepel tapenade met de zure room of mayonaise en de basilicum. Verwarm de oven voor op 200 graden. Braad de rollade in het midden van de oven, 10 minuten. Meng in een kom de tomaatjes met de broccoli, olie, zout en peper. Schakel de oven terug naar 150 graden. Neem de braadslee uit de oven en verdeel de groenten rond het vlees. Zet de braadslee weer in de oven en braad het vlees en de groenten in ca. 30 minuten gaar. Neem de rollade uit de braadslee en leg deze op een plank. Dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Houd de groenten warm in de uitgeschakelde oven. Snijd de rollade in plakken en schep de groenten ernaast. Serveer het sausje erbij.

NAGERECHT: zelfgemaakte schuimijstaart met marsepein
Ingrediënten: 130 gram mokkaschuimpjes, 500 ml. stroopwafel en/of stracciatella ijs, 50 gram gekleurd marsepein (roze en rood), stijfgeklopte slagroom, (kerst)taartgarnering, bakpapier, mini kerststekertjes.
Bereiding: Leg op een diepvriesbestendige schaal een laagje schuimpjes. Schep daarop een paar bollen ijs en leg er weer wat schuimpjes op en tussen. Ga zo door tot alles op is, het hoeft niet te netjes. Zet de schaal tot gebruik in de diepvries. Leg het marsepein op een velletje bakpapier. Rol het marsepein met een deegroller vrij dun uit en steek er kerstfiguurtjes uit. Bewaar ze tot gebruik op het bakpapier. Neem vlak voor het serveren de schuimtaart uit de diepvries. Garneer de taart met toeven slagroom, marsepeinen figuurtjes en taartgarnering.

EET SMAKELIJK!

Sjannie Jongeneelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:58 Commercial with TCR Kunstgras 2023 12 24 (00:37)
10:59 Radio Rucphen with Tijdsein Radio Rucphen 2023 (00:05)
11:03 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)

Now on air:

Frans Vergouwen with Muziekparadijs3

Next on air:
11:55 Koorn Pik & de Dorsvlegels with Lente in Broabaant (03:33)
11:59 Koen Witteveen with Samen (03:06)
12:02 Carl Perkins & Duane Eddy & Mavericks with Matchbox (06:18)

Laden...

Laden

Laden…