SJANNIE’S KERSTMENU 2021:  VOOR 4 PERSONEN

VOORGERECHT: CARPACCIO-SERRANOHAM MET PISTACHENOTEN 

Benodigdheden: 200 gram dun gesneden Serranoham, 100 gram pistachenoten, sap van 1 citroen, 1 theelepel gevriesdroogde saladekruiden, 4 eetlepels olijfolie, 4 augurken in kleine stukjes gesneden, 100 gram rucola, 12 gehalveerde cherrytomaatjes, 100 gram 30+ geraspte kaas, versgemalen zout en peper.

Bereidingswijze:  Maak een dressing van het citroensap, de saladekruiden en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rucola over 4 borden en drapeer de ham er over heen. Pel de pistachenoten, hak ze grof en rooster ze in een droge koekenpan. Garneer de borden met de tomaatjes, augurken en noten en giet er een beetje dressing over. Strooi tot slot wat kaas over het geheel.

HOOFDGERECHT: OSSENHAAS MET SPEK EN ROOMPATÉ 

Benodigdheden:  4 stuks ossenhaastournedos 1 stuk roompaté, 100 gram ontbijtspek, olijfolie, aluminiumfolie.

Bereidingswijze:  Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de ossenhaasjes kort bruin in een pan met olijfolie en pak ze daarna in met aluminiumfolie. Laat de haasjes 10 minuten rusten en haal ze vervolgens uit het folie. Snijd de paté in plakken en leg ze op de haasjes. Wikkel er daarna spek omheen, zodat de paté onder het spek zit. Leg de ossenhaasjes 6 minuten in de oven. Serveer met een frisse salade en gebakken aardappeltjes.

NAGERECHT: FRUITPUNCH MET PROSECCO 

Benodigdheden:  1 sinaasappel,1 kiwi, ½ mango, 10 blaadjes basilicum, Prosecco.

Bereidingswijze:  Schil de sinaasappel en snijd deze in stukjes. Schil de kiwi en mango en snijd deze in blokjes. Doe de stukjes fruit in 4 glaasjes en voeg een paar blaadjes basilicum toe. Giet als laatste de Prosecco in de glaasjes.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Thom Craane - Parijs

Laden...

Laden

Laden…