Sloop panden in Processiepark van start op maandag 2 december

Maandag 2 december om 13.30 uur geeft wethouder Martien de Bruijn het startsein voor start van de sloop van een aantal panden in het Processiepark in St. Willebrord. Het park – dat centraal ligt in het dorp – krijgt met de sloop een compleet groen karakter. Het park wordt hiermee voor inwoners en bezoekers een nog meer aantrekkelijke groene plek om te verblijven.

Belangrijke groene plek
Het Processiepark in St. Willebrord is een unieke en belangrijke groene plek in het dorp. In het park ligt de kerk, de kruiswegstaties en de bekende Lourdesgrot. Onderdelen van het park zijn ook aangewezen als Rijksmonument.

Panden kunnen we nu slopen
“In het park staat ook nog een aantal gebouwen. Het gaat bijvoorbeeld om de voormalige apotheek, huisarts en fysiotherapiepraktijk”, vertelt wethouder Martien de Bruijn. “De panden hiervan beperken van een zijde het zicht op het park. De apotheek, huisarts en fysiotherapie zijn inmiddels verhuisd naar een nieuw pand aan de andere kant van de Pastoor Bastiaansensingel, op de plek van het voormalige Parkzicht. Met medewerking van provincie Noord-Brabant kunnen we nu de oude panden slopen”.

Herstel oorspronkelijke elementen van het park
“Er komt geen bebouwing meer terug. De ruimte die ontstaat voegen we toe aan het park. Hierdoor kunnen we de oorspronkelijke elementen van het park terugbrengen. We hebben de intentie om op deze plaatsen een verblijfsgebied te creëren. Momenteel zijn we in overleg met partijen – die in de buurt van het park gevestigd zijn over de toekomst van het park. We willen samen graag een park waar het goed vertoeven is”, aldus De Bruijn.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Actieve playlist

woensdag 24 juli 2024

Last on air:
10:02 Commercial with ElektraVer 2023 (00:25)
10:04 Commercial with Martens Tweewielers (00:29)
10:06 J-Jingle with Uuropener goedemorgen altijd nieuws altijd muziek (00:12)

Now on air:

with

Next on air:
10:07 Freddy Breck with Rote Rosen (02:45)
10:09 Jannes with Zeg Het Mij Nog Maar 'N Keer (03:09)
10:13 J-Jingle with Sweeper radio Rucphen doorstart 2 (00:02)

Laden...

Laden

Laden…