SLUIPVERBRUIK: STEKKERS UIT HET STOPCONTACT!

Als u een paar dagen van huis bent, kan het helemaal geen kwaad om een aantal stekkers uit de stopcontacten te halen. Elektrische apparaten kunnen namelijk ongemerkt veel stroom gebruiken, ook als ze uit staan. Hoeveel kunt u besparen door de stekkers eruit te halen?

Als u meerdere stekkers op 1 stekkerblok aansluit, kan dat al een hoop schelen. Die kunt u met 1 druk op de aan-/uitschakelaar namelijk allemaal tegelijk uitzetten.

U kunt sluipverbruik controleren aan de hand van 4 vragen. Staat er nog een lampje op stand-by? Is er een elektronisch scherm, waarop u de tijd kunt zien? Komt er nog geluid en warmte vanaf? Is het apparaat aangesloten op een adapter of een ander soort kabel? Ga dan na hoe hard u een apparaat nodig heeft.

Let ook op telefoon- en laptop opladers, die u in het stopcontact laat zitten. Als u een oplader zonder bijbehorende telefoon of laptop in het stopcontact laat zitten, kan deze oververhit raken. Alle kleine beetjes helpen om sluipverbruik tegen te gaan, zullen we maar zeggen…

(Bron: Libelle, Margriet, Unitedconsumers, Nibud, RTL Nieuws, Milieu Centraal, Vattenfall, VasteLastenBond.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Robin Van Herwijnen - Rode Rozen

Laden...

Laden

Laden…