SLUITING SPORTHAL RUCPHEN FUNEST HANDBALCLUB ORION

Handbalvereniging Orion maakt zich flink zorgen over haar voortbestaan. Sporthal De Vijfsprong in Rucphen sluit 15 april definitief, maar of en wanneer er een nieuwe gymzaal komt in de gemeente is onbekend. Zonder sporthal geen handbal in de gemeente Rucphen. De sluiting dit weekend is niet direct funest voor de club, want de handballers spelen in de zomer op de buitenvelden.

Maar waar moeten ze daarna heen? En kan de club in 2024 of 2025 wel weer in de gemeente terecht omdat er dan vervanging is voor De Vijfsprong? Het is die onduidelijkheid die de vereniging opbreekt. De Rucphense handballers zitten al maanden in onzekerheid. Ze moesten afgelopen oktober hun vaste trainingsplek verlaten omdat in De Vijfsprong enkele maanden vluchtelingen werden opgevangen.

Daarna liep in januari het exploitatie-contract af omdat het complex verkocht wordt. Op de valreep werd een constructie gemaakt waardoor Orion tot 15 april kon blijven zitten. Nu is het bijna 15 april en is er nog steeds geen uitzicht voor de lange termijn. Alle fractievoorzitters hebben gezegd dat ze handbal in de gemeente willen behouden, dus nu is het tijd om de daad bij het woord te voegen.

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jan de Rooij - Carrousel1

Laden...

Laden

Laden…