SPEELTUIN VOOR KINDEREN MET EN ZONDER BEPERKING

Een grote speeltuin in Roosendaal waar ook kinderen met een handicap kunnen spelen. Waar kinderen in een rolstoel kunnen schommelen en blinde kinderen niet bang hoeven zijn dat ze hard vallen. Om te onderzoeken wat de mogelijkheden voor zo’n inclusieve speeltuin zijn, gaf de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders donderdag 21 september de opdracht hier mee aan de slag te gaan.

De gemeente heeft nog ruim 400.000 euro op de plank liggen voor openbare speeltuinen. In Nederland zet het SamenSpeelFonds zich in voor de aanleg van inclusieve speeltuinen. Officieel is zo’n voorziening een plek waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen, zodat geen enkel kind zonder vriendjes hoeft op te groeien. Een speeltuin met aangepaste, veilige toestellen.

De VLP pleitte om eerst een nieuw speeltuinbeleid te maken. Kleine speeltuintjes waar vaak alleen een wipkip of schommel staat zouden kunnen verdwijnen ter gunste van grotere voorzieningen. Een lastig detail is wat voor toestellen je plaatst. Als er in een wijk meerdere rolstoel gebonden kinderen wonen en de speeltuin voor hen wordt ingericht, hoe is de situatie dan over vijf jaar.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…