SPRUNDELAAR EXPOSEERT MODEL BOTENBOUW IN DE HOOP

Zondag 9 oktober exposeert Sprundelaar Rinus van Ostaijen (76 jaar) van 11.00 uur tot 17.00uur een aantal modelboten uit zijn verzameling tijdens de West Brabantse Molendagen.

Rinus was in zijn werkzame leven stratenmaker maar had als hobby’s zaalvoetballen(keeper) en vooral modelbouw schepen. Een minuscuul werk waarbij op onderdelen van een centimeter kleine letters aangebracht moeten worden. In het winkelcentrum van Etten-Leur stond eens een model van de Smid Rotterdam in de etalage, wat zijn aandacht trok. Hij kocht het uit twee delen bestaande bouwpakket met beslag(details) en de bouw van het schip zelf in 1980 voor een prijs van 250 gulden.

Hij heeft verschillende modellen van de Sleepvaart Smit, zoals de Zwarte Zee, de Yapeyu, de Avorn, Smit Lloyd en de Smit Rotterdam nagebouwd. De bouwtijd liep uiteen van 2 tot 13 jaar. Rinus maakt alle onderdelen zelf en verricht ook het soldeerwerk voor deze werkende modellen. Hij heeft in Sprundel al eerder geëxposeerd tijdens Sprundel 1000. Op dit moment zoekt Rinus nog naar een nieuw “Modelbotenbouw”-impuls. Er zijn ook enkele artikelen over de hobby van Rinus verschenen. Zijn vrouw steunt hem in zijn hobby en geniet er zelf ook van.

 

Foto: Molenstichting “De Hoop Sprundel” Jan van den Broek

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…