STOP MET HET VOEREN VAN KIPPEN IN PROCESSIEPARK

Uitwerpselen van de in het Processiepark in Sint Willebrord vertoevende kippen vervuilen in toenemende mate de omgeving. Eén en ander kan volgens de Gemeente Rucphen niet los worden gezien van het voeren van de kippen door inwoners en bezoekers. Hoewel de kippen zorgen voor levendigheid in het park, wordt bezoekers van het park gevraagd de dieren niet te voeren.

Dit zorgt voor een verdere toename van uitwerpselen en veren die de omgeving vervuilen en onaantrekkelijk maken. Men wil het Processiepark juist schoon en aantrekkelijk houden voor bezoekers. Het voeren van kippen trekt bovendien ongedierte aan, zoals ratten en muizen. Deze voeden zich met voedselresten en nestelen zich in de buurt van de kippen.

Dit kan leiden tot een verhoogde aanwezigheid van ongedierte in het park, wat zowel gevaarlijk als onhygiënisch is. Gemeente Rucphen voegt eraan toe dat bewoners van Centrum voor Wonen en Zorg Heidestede eveneens hinder van de kippen ervaren. Ze produceren best veel geluid en gaan regelmatig op de balkons zitten van de bewoners. Men wil voorkomen dat de groep kippen te groot wordt.

Processiepark                                                           Heidestede

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…