STOP PLASTIC TIJDPERK, BESCHERM ONZE GEZONDHEID

Maria Westerbos, Chief Changemaker van Plastic Soup Foundation: “In de 20ste eeuw brak het Plastic Tijdperk aan. Nu, in 2023, heeft de plastic vervuiling ons aan de afgrond van een humanitaire crisis gebracht. “Inmiddels is plastic een hoofdbestanddeel van ons dagelijkse dieet. Het zit in ons eten en circuleert in ons lichaam. Het is ingebed in een wereld die stomdronken is door overconsumptie.

Ze sluit zich aan bij 25 MEP-leden uit heel Europa om de Europese Commissie op te roepen actie te ondernemen. Deze leden van het Europees Parlement zijn diep bezorgd over de invloed van microplastics op de gezondheid van zowel mens als dier, en de geringe actie die de Europese Unie hierop onderneemt. Het woord ‘microplastic’ komt niet één keer voor in de gepubliceerde EU Global Health Strategy4.

Deze is bedoeld om gezondheid en welzijn van mensen te verbeteren. Ook biedt het geen expliciet stappenplan voor het uitbannen van onopzettelijk toegevoegde microplastics. Ze roepen de Europese Commissie op om daadwerkelijk resultaten te behalen met tastbare oplossingen die het Plastic Tijdperk kunnen stoppen, en gezondheid van EU-burgers beschermen.

Voor info: Plasticsoupfoundation.org

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Jan de Rooij - Carrousel2

Laden...

Laden

Laden…