STOPVERBOD KLOOSTERPLEIN PROBLEMATISCH

Een stopverbod op Kloosterplein Sprundel lost één probleem op, maar veroorzaakt ook nieuwe. De gemeente wilde een blijvend stopverbod op het Kloosterplein. Maar Sprundel zit daar niet op te wachten. Als iemand slecht ter been is en naar de Trapkes wil, mag je nu niet stoppen om die voor de deur af te zetten. De gemeente experimenteert sinds de lente met een stopverbod op het plein.

Veel ouders stoppen buiten de parkeervakken als ze kinderen bij basisschool Vinkenbos afzetten of ophalen. Het stopverbod moest dat oplossen. Na een proefperiode wilde het gemeentebestuur het verbod permanent maken. Dat ziet Stichting Dorpswerk niet zitten. Er is een probleem als de school begint en uitgaat, als er op die momenten een stopverbod is lijkt een goed idee.

Nu geldt dat verbod 24 uur per dag, 7 dagen per week, dat zorgt voor nieuwe problemen. Wethouder Martijn Gijzen wil er nog eens over nadenken. “Er is nog geen definitief besluit genomen. Als ik de discussie in de commissie hoor en lees wat de Stichting Dorpwerk vindt, denk ik dat we in het college nog eens moeten praten over een stopverbod dat alleen op bepaalde tijden geldt.”

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…