STREEKVERVOER GAAT VANAF 6 FEBRUARI 5 DAGEN STAKEN

Het streekvervoer gaat vanaf maandag 6 februari opnieuw landelijk staken, 5 dagen achtereen. Dat melden vakbonden CNV en FNV nadat werkgevers niet hadden gereageerd op hun ultimatum. De cao waarvoor gestaakt wordt heeft betrekking op 13.000 werknemers, met name buschauffeurs. Volgens de vakbonden laten werkgevers de werknemers in de kou staan. Door de hoge inflatie komen de chauffeurs amper rond.

Door personeelstekort is de werkdruk torenhoog, waardoor een op vijf chauffeurs ziek is, wat voor nog meer werkdruk zorgt. De Vereniging van Werkgevers in het Openbaar Vervoer (VWOV) hoopt dat de bonden in overleg willen gaan. Na het indienen van het ultimatum liet VWOV weten dat het cao-voorstel wat voorligt, komt te vervallen als de bonden overgaan tot een staking.

Dit betekent dat alle partijen terug moeten naar de onderhandelingstafel om de cao-besprekingen opnieuw te beginnen. Na corona heeft de reiziger het moeilijk. De stakingen vormen een nieuwe klap. De bonden hebben de gelegenheid om tot 31 januari 17.00 uur te reageren en in te gaan op ons voorstel. We hopen dat het alsnog kan gaan om de inhoud.”

Bron: BN de Stem

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Lionel Richie - Say You Say Me

Laden...

Laden

Laden…