TE WEINIG HARDRIJDERS VOOR VERKEERSMAATREGELEN

Burgemeester en wethouders zijn niet van plan verkeersmaatregelen te treffen aan de Noorderstraat.

Omwonenden hadden bij de gemeente aangedrongen op verkeerstellingen, in hun ogen wordt er veel te hard gereden op het gedeelte Noorderstraat in Sprundel aansluitend op de Dorpsstraat in Sint Willebrord. De gemeente besloot tellingen uit te voeren van 5 tot en met 11 maart.

De resultaten zijn nu pas gedeeld met de gemeenteraad en omwonenden. Te laat vindt men. De maximale snelheid in de Noorderstraat bedraagt 50 kilometer per uur. In de volle week van maart waarin gemeten is bleek dat 85 procent van het verkeer de gemeten snelheid rijd of langzamer.

De gemiddelde rijsnelheid kwam uit op 38 kilometer per uur. De grootste snelheidsduivel reed hier 93 kilometer per uur. Op werkdagen zijn gemiddeld 7137 voertuigen gemeten, in het weekend was het minder druk.

De bewoners trekken de cijfers in twijfel. Volgens een woordvoerder uit de Noorderstraat is er niet op de spitsmomenten gemeten en op de verkeerde locaties. De PVV-fractie plaatste al vraagtekens bij de drukte in de straat van met name ook vrachtverkeer. De commissievergadering neemt de kwestie Noorderstraat woensdagavond onder de loep.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Nu op de radio:

Commercial - ElektraVer 2023

Laden...

Laden

Laden…