Team Radio Rucphen tweede bij Blommenkinders Muziekquiz

Zaterdagavond 7 mei 2023 vond in buurthuis De Keijenburg in Roosendaal weer de jaarlijkse Blommenkinders Muziekquiz plaats. Het team dat Radio Rucphen had afgevaardigd bestond deze keer uit Rene van Kalmthout, Peter van Nijnatten, Kees de Groen, Ad van Loon en Jan Antens.

Voordat de quiz begon werden bladen met zo’n 50 foto’s uitgereikt, waarop de quizzers bekende, maar ook minder bekende popartiesten dienden te herkennen. Vervolgens werd aan de hand van talloze muziekfragmenten de parate popkennis van de deelnemers op de proef gesteld. De 22 teams leverden na elke ronde de vragenformulieren in.

Eén ronde bestond uit popsongs die werden gespeeld (of verkracht) door blazers. Je hoorde schelle trompetten en andere blaasinstrumenten en de kunst was om in deze kakofonie van geluid de titel en originele uitvoerende(n) te herkennen.

Bij een andere ronde voerde het thema ‘rock & roll’ de boventoon, met fragmenten als ‘It’s Only Rock ’n Roll (But I Like It)’ van The Rolling Stones en ‘Rock and Roll’ van The Velvet Underground.

Gaandeweg bleek uit de tussenstanden dat Radio Rucphen met een 2e plaats de ‘runner up’ was en daardoor een reële kans maakte op de nummer-één-positie.

Spannend was als vanouds de laatste ronde, waarbij de opdracht eruit bestond om een connectie te vinden tussen de gespeelde nummers. Na acht (van de twintig) titels leverde ons team het formulier in, met als connectie “Alle songs zijn (mede) geschreven door Burt Bacharach”.

Het bleek het juiste antwoord, maar nét niet genoeg om het sterke Low Budget van de troon te stoten.

De einduitslag (Top 3) was dan ook als volgt:

1. Low Budget met 214 punten.
2. Radio Rucphen met 209 punten.
3. Disco Jumpers met 190 punten.

De volledige uitslag vind je binnenkort op de website en op de Facebookpagina van Blommenkinders.

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print
Email

Laden...

Laden

Laden…